{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo Marš mira iz Nezuka prema Srebrenici

8.7.2012. u 13:46
0
Počeo Marš mira iz Nezuka prema Srebrenici
0
Nekoliko hiljada učesnika ovogodišnjeg Marša mira je krenulo jutros iz Nezuka prema Srebrenici.
Ispred njih je put dugačak 120 kilomatara, kojim su 1995. godine Srebreničani probijali do slobodnih teritorija. Marš mira prolazi i pored mjesta masovnih stratišta u kojima su pronađene žrtve genocida u Srebrenici.

Pored preživjelih Srebreničana kod kojih Marš mira budi posebne emocije jer su na toj dionici mnogi od njih posljednji put vidjeli svoje očeve, braću, rođake… na put ka Srebrenici su krenuli i građani iz svih dijelova BiH i inozemstva koji na taj način žele odati počast za mučki ubijene Srebreničane.

“Neka ovaj skup prođe na dostojantsven način. Ne odgovarajte na provokacije kojih će sigurno biti. Nemojte to raditi zbog sjećanja na žrtve genocida”, rekao je ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović. Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković se zahvalio Sjedinjenim Američkim Državama, rekavši kako Marša mira ne bi bilo bez SAD-a.

“Zahvalan sam ambasadoru Patricku Moonu koji je danas sa nama. Budite dostojanstveni”, poručio je Duraković. Nepregledna kolona je nakon sat vremena napustila Nezuk i krenula put Srebrenice. Učesnici Marša mira trebali bi u Potočare doći 10. jula u večernjim satima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: