{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo festival čaja i ljekovitog bilja "Tea-fest"

F
8.6.2011. u 18:43
0
9
Počeo festival čaja i ljekovitog bilja "Tea-fest"
0
Deveti Međunarodni festival čaja i ljekovitog bilja "Tea-fest", koji je počeo danas u Sarajevu na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, okupio je više od 70 različitih firmi, pojedinaca i organizacija iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, kao i iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske.
Ova manifestacija okuplja proizvođače i prerađivače ljekovitog i aromatičnog bilja, organske hrane, pčelarskih proizvoda i preparata na toj bazi, te proizvođače opreme za preradu ljekovitog i aromatičnog bilja.

Glavni cilj manifestacije je unapređenje poslovnih veza i uspostavljanje kontakata između svih zainteresiranih pojedinaca i organizacija u oblasti herbalnog sektora.

I ovogodišnji “Tea-fest”, koji će trajati do 12. juna, značajnu pažnju će pokloniti stručnom ocjenjivanju izloženih proizvoda, koji će biti nagrađeni sa zlatnim, srebrnim i bronzanim medaljama. Dodjelit će se i specijalne nagrade - “Ljekoviti bosanski cvijet” i nagrada “Sadik Sadiković”.

Poseban nagradni fond je određen za najbolje likovne i literarne radove učenika osnovnih škola o temi “Na livadi šarenoj”.

Član Direkcije Festivala Samira Katica-Arnautović najavila je da će na ovogodišnjem festivalu, u saradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć, svaki dan od 10 do 12 sati na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović biti medicinska ekipa koja će našim sugrađanima mjeriti pritisak i šećer u krvi te ih savjetovati kako da preveniraju i drže pod kontrolom ove zdravstvene probleme.

Festival čaja i ljekovitog bilja organizira Ekološka nevladina organizacija Dio srca uz podršku općine Stari Grad, Vlade Kantona Sarajevo, Gradske uprave Sarajeva i Mikrokreditne fondacije LOK Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: