{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeo BH Case Challenge 2007

S
18.11.2006. u 10:23
0
0
Počeo BH Case Challenge 2007
0
Počeo BH Case Challenge 2007
Nastavljajući uspješnu tradiciju, nevladina organizacija WUS Austria i ove godine organizuje BH Challenge 2007 - Balkan Case Challenge 2007, a u svrhu podrške procesu reforme na univerzitetima u Bosni i Hercegovini i Bolonjskog procesa.
Balkan Case Challenge se razvio iz nastojanja da se unaprijedi nastavni proces kroz naglašavanje značaja case-study metode, omogućivši studentima sticanje jedinstvenog praktičnog znanja i snalaženja u novom okruženju, istovremeno ih pripremajući za tržište rada. Danas, nakon 6 uspješnih godina, Balkan Case Challenge je jedno od najprestižnijih akademskih takmičenja baziranih na case-study metodi u regiji, s akcentom na zapošljavanje mladog i akademski obrazovanog kadra.

BH Challenge je predtakmičenje koje omogućava odabir najboljih studenata iz BiH kako bi uzeli učešće u velikom finalu, na taj način predstavivši BiH i njen akademski kvalitet, a na kojem će učestvovati oko 70 studenata iz Bosne i Hercegovine.
Samo takmičenje je struktuirano na način da pruži mogućnost studentima da pokažu svoje znanje u četiri oblasti: ekonomija, pravo, model UN-a i informacione tehnologije.

Business Case Competition okuplja najbolje studente iz oblasti businessa, ekonomije, menadžmenta i srodnih oblasti stavljajući pred njih zahtjevan slučaj koji se bavi pitanjima ekonomskog razvoja regije jugoistočne Evrope stavljajući ih u ulogu konsultantske kompanije.

Law Moot Court predstavlja simulaciju suđenja pred Međunarodnim sudom pravde, u okviru kojeg studenti pripremaju pismenu i usmenu argumentaciju oslanjajući se na poznavanje principa međunarodnog javnog i europskog prava.

Model UN-a je autentična simulacija sjednica Vijeća sigurnosti UN-a, gdje studenti imaju mogućnost da budu u ulozi diplomata i debatiraju o gorućim pitanjim svjetske politike nastojeći da postignu saglasnost kroz nacrt rezolucije.

ICT case simulira implementaciju informacionih tehnologija u business okruženju naglašavajući potrebu i mogućnost unaprjeđenja poslovanja kroz upotrebu ovih tehnologija, pri čemu su studenti ti koji kreiraju prijedlog potrebne infrastrukture i odgovarajućih rješenja analizirajući predloženo okruženje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: