Centar Sarajeva
73

Počelo uređenje košarkaškog igrališta u parku Hastahana

Klix.ba
Radnici građevinske firme "Grakop" iz Kiseljaka jučer su započeli sa radovima na uređenju košarkaškog igrališta na lokalitetu parka Hastahana. S tim u vezi, načelnik Općine Centar, koja je finansijer projekta, Nedžad Ajnadžić obišao je radove i najavio projekat "Ljeto na Hastahani".

Naime, na ovom lokalitetu planirana je kompletna rekonstrukcija košarkaške plohe, ali i postavljanje dodatnog mobilijara za održavanje manifestacije "Ljeto na Hastahani".

"Zbog loše nivelacije terena potrebna je kompletna rekonstrukcija ove plohe. Krenuli smo sa uklanjanjem postojeće asfaltne podloge sa igrališta dimenzija 17x27 metara. Nakon toga ćemo pristupiti postavljanju tamponske podloge, poravnanju i nivelisanju terena, a potom i asfaltirati cijelu plohu", objasnio je Almir Lepirica, rukovodilac gradilišta građevinske firme "Grakop".

Podsjećamo, 4. maja 2018. godine načelnik Ajnadžić i predstavnik Udruženja "Sarajevo Navigator" Nedim Lipa potpisali su ugovor u vezi sa realizacijom projekta "Ljeto na Hastahani". Projekat koji će trajati od 15. juna do 20. septembra podrazumijeva uvođenje novih sportskih i kulturnih sadržaja tokom ljetnog perioda na lokalitetu parka Hastahana.

U navedenom periodu na ovom lokalitetu biće organizovan niz kulturnih i sportskih manifestacija na kojima će sve generacije moći pronaći nešto za sebe.

Također, u proteklom periodu Općina Centar je finansirala izgradnju "ciciban" igrališta, a sve sa ciljem da se ovaj prostor stavi u punu funkciju i na raspolaganje našim sugrađanima.