KJKP "Park" vrijedno radi
0

FOTO / Počelo ukrašavanje Sarajeva povodom predstojećih blagdana

Sarajevo-x.com
Kao i prethodnih godina KJKP “Park“ d.o.o.Sarajevo, prema Programu dekoracije gradskih ulica i trgova, prigodnim dekorativnim sadržajima ukrasit će Kanton Sarajevo povodom božićnih i novogodišnjih praznika.

U ponedjeljak, 13. decembra, "Park" je počeo sa montažom preostalih oko 250 komada dekorativnih svjetlosnih elemenata u obliku pahuljica, svjetlosnih ramova, fenjera i sličnih sadržaja na stubove javne rasvjete, dok će priključivanje na električnu mrežu i puštanje u rad bit obavljeno neposredno pred božićne blagdane.

Proteklih dana završeno je popravljanje, priprema i prilagođavanje nastupajućim praznicima cjelokupne svjetlosne dekorcije koja je tokom bajramskih blagdana krasila ulice Kantona Sarajevo.

S obzirom da je tokom ljeta preduzeće “Park“ uradilo tehničku pripremu, odnosno farbanje, zamjenu svjetlosnih kablova i sijalica, a radovi su intenzivno obavljani i proteklog mjeseca, te se može reći da je za nastupajuće praznike, makar što se tiče dekoracije koju radi preduzeće Park, završeno 90 posto posla.

Iako su dekorativni elemenati i ukrasi, što kupljeni, što izrađeni u radionici KJKP “Park“, amortizovani i već nekoliko godina zbog limitiranosti finansijskim sredstvima nisu obnavljani niti su kupljeni novi, iznaći će se načini da sve općine u Kantonu Sarajevu, odnosno veće i prometnije ulice i trgovi budu okićeni i ukrašeni.

Dekorativni svjetlosni elementi ukrašavat će Baščaršiju, ulice Ferhadiju, Štrosamjerovu i Titova, Čengić Vilu, a dekorativne svjetlosne zavjese svijetlit će na preko 50 stabala u dijelu ulice Titova, duž ulice Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, na Ilidži i na Dobrinji, saopćeno je iz preduzeća "Park".

Prigodnim dekorativnim elementima bit će ukrašena i Lukavička cesta, Stupska petlja, centralni dio Ilidže, Trnova, Vogošće, Ilijaša.

Krenulo se i sa realizacijom zahtjeva za isporuku, montažu i ukrašavanje novogodišnjih jelki, tako je u srijedu postavljena i okićena jelka ispred zgrade Predsjedništva BiH, a na zahtjev Vrhbosanske nadbiskupije biti će postavljeno preko 100 komada jelki u katoličkim vjerskim objektima.

Do traženog roka realizovat će se i preostali zahtjevi za isporuku jelki većih dimenzija ispred drugih objekata i institucija i taj dio posla obavljat ćemo u etapama, navodi se u saopćenju KJKP "Park".