{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počelo uklanjanje objekta devastiranog obdaništa Razigrani dani na Koševu

21.9.2017. u 12:09
24
40
Počelo uklanjanje objekta devastiranog obdaništa Razigrani dani na Koševu
24
Nakon višegodišnjih napora općinske administracije, Općinskog vijeća Centar i građana Mjesne zajednice Koševo II da pronađu rješenje za problem obnove objekta potpuno devastiranog obdaništa Razigrani dani, konačno su stvoreni uslovi za početak realizacije projekta. Radnici građevinske firme Bosman danas su počeli s uklanjanjem objekta ovog devastiranog obdaništa.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić je naglasio da je ovaj projekt visoko na ljestvici prioriteta ove lokalne zajednice te izrazio nadu da će mališani već u narednoj godini imati svoj vrtić u ovoj mjesnoj zajednici.

"Danas započinjemo ono što smo svi željno očekivali i na čemu smo uporno i vrijedno radili proteklih godina. Došao je trenutak da krenemo s prvom fazom, odnosno rušenjem devastiranog objekta. Urađen je idejni projekat i sredstva su obezbjeđena. U drugoj fazi radimo glavni projekt paralelno s rušenjem i želim vjerovati da ćemo stvoriti pretpostavke da najveći dio posla uradimo u 2018. godini te da do kraja naredne godine objekt i završimo. Na donjoj etaži će boraviti djeca kojoj ćemo biti posvećeni, a u gornjoj etaži će biti smješteni Centar za zdravo starenje i prostorije Medžlisa Islamske zajednice", pojasnio je Ajnadžić.

Predsjedavajuća Karolina Karačić je u ime Općinskog vijeća izrazila zadovoljstvo zbog početka realizacije projekta.

"Izuzetno smo radosni što smo konačno dočekali trenutak da ovo ruglo sklonimo iz naše lokalne zajednice, a da na njegovom mjestu napravimo novi objekat koji će biti ustupljen našim najmlađim, ali i najstarijim sugrađanima", istakla je Karačić.

Podsjećamo, u proteklom periodu Općinsko vijeće je donijelo Odluku o pristupanju izgradnji poslovnog objekta u Ulici Patriotske lige 42 i davanju na korištenje Javnoj ustanovi Djeca Sarajeva. U skladu sa odredbama ove usvojene odluke, Skupština Kantona Sarajevo je dala saglasnost na Sporazum o izgradnji poslovnog objekta – vrtića Razigrani dani i načinima i uslovima korištenja s Općinom Centar Sarajevo, koja je investitor projekta. Ajnadžić je potpisao spomenuti sporazum s ministrom za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvirom Kazazovićem te direktoricom JU Djeca Sarajeva Jasminom Čongo.

Nakon završetka građevinskih radova i izdavanja upotrebne dozvole te upisa Općine Centar u zemljišne knjige kao vlasnika predmetnog poslovnog objekata, cijelo prizemlje površine oko 510 metara kvadratnih Općina Centar će dati na korištenje JU Djeca Sarajeva radi stavljanja u funkciju obdaništa i obavljanja djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja. Ugovor će biti zaključen na deset godina, uz mjesečnu naknadu od 1 KM/m2, s pravom obnavljanja ugovora. Sprat objekta će koristiti Općina za smještaj Centra za zdravo starenje, a dio prostora će biti dat na privremeno korištenje Medžlisu Islamske zajednice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: