{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počelo uklanjanje bespravno izgrađenih objekata

S
23.4.2009. u 12:36
0
20
Počelo uklanjanje bespravno izgrađenih objekata
0
Počelo uklanjanje bespravno izgrađenih objekata
Nakon što je 1. aprila 2009. godine potpisan novi ugovor između Općine Centar i KJKP "Rad" o angažovanju tog komunalnog preduzeća na uklanjanju bespravno izgrađenih i ruševnih objekata u Centru za ovu godinu, općinska Služba za inspekcijske poslove je sačinila plan za naredni period i odredila prioritete te započela sa novim krugom rušenja bespravno izgrađenih objekata.
U ovom krugu predviđeno je prinudno izvršenje 26 inspekcijskih rješenja, a zakazani termini rušenja su od 22. aprila do 28. maja 2009. godine. Tako su jučer, 22. aprila 2009. godine djelatnici preduzeća "Rad" srušili bespravno postavljeni kiosk na raskršću ulica Asima Ferhatovića i Safeta Pašalića (naselje Breka).

U narednom periodu slijedi prinudno uklanjanje drvenih garaža i šupa u ulicama Braće Begić i Aleksandra Puškina, bespravno izgrađenih stepeništa, platoa i ograda, postavljenih tendi i klima uređaja te dogradnje stana zatvaranjem dijela stubišta itd. U ovom krugu planirano je i rušenje bespravno izgrađenih objekata većih dimenzija u dvorištima na adresama Vrazova 8 i Branislava Đurđeva 12.

Služba za inspekcijske poslove još jednom apeluje na građane da ne počinju izgradnju objekata bez pribavljenog odobrenja za građenje, a ukoliko je takav objekt već izgrađen i Služba zakaže njegovo rušenje, upućuju se investitori da sami sruše takve građevine, jer se u protivnom obavlja prinudno izvršenje o njihovom trošku.
Također, bespravne građevinske radove mogu prijaviti i građani - na protokolu u prizemlju zgrade Općine Centar (za što su im na raspolaganju i odgovarajući obrasci), zatim putem "otvorene telefonske linije" 216-006 (koja je u funkciji 24 sata), kao i na e-mail adresu: [email protected], saopšteno je iz ove sarajevske općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: