{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počelo suđenje za kreditnu prevaru u Visokom

Z
21.9.2011. u 14:27
0
2
Počelo suđenje za kreditnu prevaru u Visokom
0
Počelo suđenje za kreditnu prevaru u Visokom
Na Kantonalnom sudu u Zenici počelo je suđenje bivšim rukovodiocima "Centrotransa" u Visokom optuženim za tešku kreditnu prevaru.
Bivši rukovodilac poslovnice Ejub Mušinbegović, njegovi saradnici Fetah Hindija i Kemal Smajlović, te vlasnik privatne firme "TM Company" iz Visokog Ahmed Tabak, terete se da su obmanom i krivotvorenjima dokumentacije, u periodu od 2003. do 2008. godine, kod sedam komercijalnih banaka podigli ukupno 274 kredita, čime su banke, korisnike kredita i žirante oštetili za više od četiri miliona maraka.

Nakon čitanja optužnice i uvodne rasprave, predsjedavajući sudskog vijeća Nermin Tešnjak odgodio je otvaranje glavnog pretresa za 10. oktobar.

Naime, optuženi Mušinbegović, Hindija i Smajlović pregovaraju s tužilaštvom oko sporazumnog priznanja krivice, tako da je sudija Tešnjak ostavio dvjema stranama prostora da finaliziraju pregovore.

Optuženi Tabak najavio je svoju odbranu i iznošenje dokaza, tako da je izvjesno razdvajanje postupka, ukoliko se bivši predsjednik Medžlisa Islamske zajednice u Visokom, Mušinbegović i njegovi saradnici nagode s tužilaštvom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: