{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počelo suđenje Naseru Oriću

F
23.1.2009. u 16:02
0
19
Počelo suđenje Naseru Oriću
0
Počelo suđenje Naseru Oriću
Uvodnim riječima zastupnika optužbe, zamjenika kantonalnog tužitelja Dubravka Čampare danas je u Općinskom sudu Sarajevo počelo suđenje Naseru Oriću, optuženom za iznudu i nedozvoljeno držanje oružja.
Tužitelj je najavio saslušanje osam svjedoka i tri vještaka, te predočavanje materijalnih dokaza, izražavajući uvjerenje da će izvođenjem dokaza biti potvrđeni tužbeni navodi.

Optužnica Orića tereti da je radi pribavljanja protupravne imovinske koristi od Džehve Okanović iz Tuzle iznudio oko 109.000 KM te za nedozvoljeno držanje vatrenog oružja i određene količine municije.

Uz saglasnost strana u postupku (optužbe i odbrane) na današnjem ročištu optužnica nije čitana.

Zastupnik optužbe najavio je i izvođenje dodatnih dokaza, pa je odbrana zatražila da joj se prije početka dokaznog postupka svi dokazi kojima raspolaže Tužiteljstvo dostave na uvid radi blagovremene pripreme odbrane.

U vezi s tim, Orićeva braniteljica, advokatica Vasvija Vidović uručila je Sudskom vijeću kopiju dopisa koji je prethodno dostavljen Kantonalnom tužiteljstvu.

Ona je nadalje kazala kako u ovoj fazi postupka odbrana neće iznositi uvodne riječi te da zadržava pravo na odluku o tome nakon što Tužiteljstvo okonča izvođenje vlastitih dokaza.

Budući da je ročište imalo i karakter pripremnog (statusne konferencije), dogovorena je i dinamika suđenja u ovom predmetu.

Prema utvrđenom rasporedu, nastavak suđenja planiran je za 11. februar, a slijede ročišta 20. i 27. februara.

Inače, u ovom procesu Orićevu odbranu uz advokaticu Vidović zastupa i advokatica Edina Rešidović, a radi što ekspeditivnijeg okončanja ovog postupka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: