Kantonalni sud Sarajevo
0

FOTO / Počelo suđenje Mehdi Muhoviću, optuženom za trostruko ubistvo

FENA
Mehdi Muhović (Foto: Fotoservis)
Mehdi Muhović (Foto: Fotoservis)
Čitanjem optužnice danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo počelo suđenje Mehdi Muhoviću (51), optuženom za trostruko ubistvo iz koristoljublja, 3. decembra 2009. u Dobrinjskoj ulici, općina Ilidža.
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Optužnica Mehdu Muhovića iz Berana (Crna Gora) tereti da je zbog neriješenih poslovnih odnosa u kući u Dobrinjskoj ulici br. 64, gdje je stanovao kao podstanar, hicima iz pištolja "crvena zastava" ubio Slobodana Vitezovića (59) i Vidosava Dikovića (51) iz Užica, te Vitezovićevu nevjenčanu suprugu Zoricu Mandić (47) iz Sevojna (Srbija).

Prema tužbenim navodima, 3. decembra prošle godine Slobodan Vitezović, Vidosav Diković i Zorica Mandić iz Užica su doputovali u Sarajevo da bi s Muhovićem razgovarali o neraščišćenim poslovnim odnosima i isplati novčanog duga koji je Muhović imao prema njima. Muhovića su nakon što su stigli u Sarajevo pozvali telefonom i kazali mu da dođe po njih do Tržnog centra "Mercator" na Ali-pašinom Polju.

Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Kako se u optužnici navodi, Muhović je to i učinio, te ih odvezao do kuće na spomenutoj adresi i nedugo nakon njihovog ulaska u kuću ispalio više hitaca u namjeri da ih ubije kako im ne bi vratio novac koji im duguje.

Optužba smatra da će nakon izvođenja dokaza - saslušanja svjedoka i materijalnih dokaza biti potvrđene inkriminacije iz optužnice i biti izrečena presuda u skladu sa zakonom.

Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Odbrana, međutim, nije iznosila uvodne riječi, zadržavajući pravo da se u tom pogledu izjasni u nastavku sudskog postupka.

Otvaranje dokaznog postupka u ovom predmetu zakazano je za 27. septembar kada bi trebala biti saslušana četiri svjedoka optužbe.