{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počelo rušenje stare Klinike za dermatovenerologiju KCUS

18.6.2018. u 15:46
52
30
Počelo rušenje stare Klinike za dermatovenerologiju KCUS
52
Počelo rušenje stare Klinike za dermatovenerologiju KCUS
U Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu počelo je rušenje starog montažnog objekta u kojem je bila smještena Klinika za dermatovenerologiju KCUS. Bolesnici i uposlenici su donedavno boravili u neuslovnom prostoru koji nije zadovoljavao standarde za liječenje i rad.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Nastavljamo sa realizacijom projekata koji će sigurno unaprijediti rad ove zdravstvene ustanove, a bolesnicima olakšati boravak. Pacijenti i uposlenici Klinike za dermatovenerologiju decenijama su boravili u prostoru koji nije bio uslovan. Odlukom menadžmenta Klinika je preseljena u objekt nekadašnje Klinike za fizijatriju do trajnog rješenja", rekla je prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS.

Ovaj montažni objekat je izgrađen 1970. godine a dograđen 1990.godine. Sagrađen od salonit azbest-cementnog materijala, čija je proizvodnja i promet u mnogim evropskim državama zabranjen već od kraja devedesetih godina prošlog vijeka, jer su dokazano štetne po zdravlje.

"Želimo da pacijenti i uposlenici imaju optimalne uslove za boravak i rad u KCUS. Zdrava sredina doprinosi uspješnom liječenju ali i boljem učinku rada uposlenika", navela je prof. dr. Izetbegović.

U realizaciji projekta učestvuje i Općina Centar koja će za ovu namjenu izdvojiti 25.000KM. Nakon provedene procedure i dobijanja odobrenja za rušenje od nadležnih službi Općine Centar, pokrenut je postupak rušenja.

U blizini lokaliteta KCUS biće izgrađen kružni tok saobraćaja što će doprinijeti lakšem kretanju korisnika KCUS, uposlenika i svih građana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: