|

Počelo rušenje objekta kod Papagajke, stanarke iseljene u općinske stanove

Počelo rušenje objekta kod Papagajke, stanarke iseljene u općinske stanove
84
I. P.
24.6.2019. u 14:27
35
komentara
84

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Počeli su radovi na uklanjanju ruševnog objekta u ulici Hamdije Kreševljakovića broj 86 za koji je utvrđeno da zbog fizičke dotrajalosti i oštećenja predstavlja opasnost za ljude, okolne objekte i učesnike u saobraćaju.
Utvrđivanje stanja objekta i donošenja zaključka kojim se vlasnicima nalaže otklanjanje opasnosti, Služba za inspekcijske poslove donijela je još u februaru ove godine. Kako nije postupljeno prema zaključku, ova služba je 20.maja, 2019. godine donijela rješenje o rušenju objekta prinudnim putem.

"U međuvremenu je postignuto rješenje i sa jedinim korisnicima stanova u objektu. Suada Karamustafić-Guja i Mirjana Basta smatrane su bespravnim korisnicima stanova s obzirom da nisu nosioci stanarskog prava, niti imaju rješenja o dodjeli ili ugovore o korištenju stanova. S obzirom na situaciju u kojoj su se ove stanarke našle i činjenicu da se radi o starijim osobama, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić dao je nalog službama da stanarkama ponude alternativne stanove i nađu rješenje za njih iako su bespravni korisnici", saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Suada Karamustafić-Guja i Mirjana Basta prihvatile su ponuđena rješenja i iseljene su u općinske stanove na drugim lokacijama.

"Radi obezbjeđivanja sigurnog rušenja, u toku protekle sedmice objekat u ulici Hamdije Kreševljakovića br.86 je isključen sa komunalne infrastrukture: isključeni su priključci vode, kanalizacije, gasa i struje. Rušenje je jutros počelo na dijelu objekta koji se nalazi u ulici Mjedenica“, kazali su iz nadležne Službe za inspekcijske poslove.

Cijeli objekat je ograđen zaštitnim trakama, a na dijelu uz ulicu Hamdije Kreševljakovića metalnom ogradom. Za projekat rušenja zadužena je firma Klico trans gradnja, a radovi će se izvoditi u fazama.
Prijavi grešku


Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...