{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počelo rušenje devastiranog objekta gradske toplane u Bihaću

27.7.2014. u 13:01
4
10
Počelo rušenje devastiranog objekta gradske toplane u Bihaću
4
Toplana, u bihaćkom naselju Ozmice 1, zasigurno više neće služiti svojoj svrsi i potpuno je izvjesno da grad na Uni zadugo neće imati sistem centralnog grijanja.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Naime, nakon odluke Općinskog vijeća o rušenju ovog devastiranog objekta te odabira izvođača radova na njegovom uklanjanju i stvaranju građevinske parcele, danas je otpočelo rušenje toplane i dimnjaka. Riječ je o objektu koji je nakon višegodišnje agonije i stečaja, prije tri mjeseca, prešao u vlasništvo Općine Bihać na temelju ugovora o prodaji stečajnog dužnika putem usmenog javnog nadmetanja.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Prema kazivanjima mještana ovoga naselja, toplana je u godinama nakon rata, postala odlagalište smeća i mjesto okupljanja narkomana i pasa lutalica. Samim tim i potencijalno opasno mjesto za zdravlje i sigurnost 10.000 građana Bihaća koji sve one koji žive u neposrednoj blizini.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba


Nedavno je načelnik Općine Bihać Emdžad Galijašević izjavio da će problem centralnog grijanja Općina pokušati riješiti kroz projekte javno-privatnog partnerstva. Na taj način bi se pristupilo izgradnji nove toplane koja bi koristila nove sirovine, a ne mazut kako je do sada bio slučaj.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: