Sud u Sarajevu
298

Počelo ročište za određenje pritvora Almiru Čehajiću Batku

I. P.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
U Kantonalnom sudu u Sarajevu poslijepodne je počelo ročište za određenje pritovora Almiru Čehajiću Batku, koje je zatražilo Tužilaštvo KS.

Tužilaštvo je predložilo pritvor zbog opasnosti da bi Čehajić boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, prikriti dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Čehajić se tereti da je nelegalno stekao blizu 625 hiljada KM, ali i da je raspolagao kreditima u ime firme "City - Otvorena mreža" iz Sarajeva, a čime je prema mišljenju istražitelja prouzrokovana šteta navedenoj firmi koja je veća od 50 hiljada KM.

Dakle, riječ je o kaznenom djelu zloupotrebe položaja i pranja novca.

Pored Čehajića, uhapšen je Davor Gaj koji se sumnjiči za krivično djelo zloupotrebe položaja jer je bio odgovorna osoba u firmi "Otvorena mreža". Gaj je i direktor firme "City - Otvorena mreža" d.o.o. Sarajevo pod kojom je emitovana Čehajićeva emisija "Udri muški"

On je jučer ispitan u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, a danas je proslijeđen Tužilaštvu Kantona Sarajevo. U roku od 24 sata dežurna tužiteljica će se očitovati o daljnjim mjerama.