{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počelo potpisivanje peticije za zamrzavanje finansiranja

F
10.6.2009. u 11:54
0
3
Počelo potpisivanje peticije za zamrzavanje finansiranja
0
Počelo potpisivanje peticije za zamrzavanje finansiranja
Bosanskohercegovačka podrinjska naroda stranka (BPNS), Nezavisna stranka BiH, BH Slobodni demokrati i A-SDA pokrenuli su danas u Sarajevu akciju potpisivanja peticije za zamrzavanje finansiranja političkih stranaka i paušala poslanicima u BiH.
Ove stranke traže da se novac koje dobivaju političke stranke i poslanici usmjere u humanitarne organizacije, za pomoć penzionerima koji imaju penzije manje od 500 KM, stipendiranje đaka i studenata i zbrinjavanje starih i osoba s onesposobljenjem.

Ovaj zahtjev će, kako su pojasnili, biti upućen visokom predstavniku za BiH Valentinu Inzku i Centralnoj izbornoj komisiji, a zamrzavanje finansiranja stranaka i paušala trebalo bi biti na snazi dok se ne stvore normalni uvjeti za funkcioniranje države.

- Tražimo podršku građana za ovaj zahtjev zbog teške finansijske i ekonomske situacije u zemlji. Većina građana živi na rubu egzistencije, najavljeno je smanjenje plaća, a sve je veći broj nezaposlenih - istaknuo je predsjednik Nezavisne stranke BiH Muhamed Imamović.

On smatra da je politika u BiH postala biznis te je uvjeren da bi se zamrzavanjem paušala poslanicima oko 75 posto njih odlučilo povući iz politike.

Predsjednik BPNS-a Seid Karić naglašava da se ovom peticijom građanima želi još jednom skrenuti pažnja na ogromna primanja poslanika, a u situaciji sve većeg siromaštva i bijede u BiH.

- Nadamo se da će građani biti opredijeljeni za ovaj naš zahtjev i staviti potpis na peticiju - kazao je Karić.

Potpisivanje peticije organizirano je ispred sarajevske Katedrale, a planirano je da akcija bude provedena i u 12 gradova FBiH i RS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: