|

Počelo popločavanje Štrosmajerove ulice u Sarajevu

Počelo popločavanje Štrosmajerove ulice u Sarajevu
24
I. P.
24.10.2019. u 12:43
11
komentara
24

dijeljenja
Počelo popločavanje Štrosmajerove ulice u Sarajevu
Nakon što je završena zamjena podzemnih instalacija, tamponiranje i betoniranje podloge u ulici Štrosmajerova počelo je popločavanje jedne od najpopularnijih pješačkih zona u sarajevskom Starom Gradu.
Radovi se izvode od spoja sa ulicom Ferhadija do ukrštanja sa ulicom Zelenih beretki, a počeli su 14. septembra.U Štrosmajerovoj je ranije urađeno uklanjanje starih ploča, zamjena instalacija BH Telecoma, Elektroprivrede i Sarajevogasa, te vodovodnih instalacija i priključaka, a potom i betoniranje ploče debljine 12 cm, na površini od 1.100 metara kvadratnih.

"U toku je transport i ugradnja ploča od prirodnog kamena (granit) u cementnom estrihu. Uporedo se radi transport i ugradnja ivičnjaka od prirodnog eruptivnog materijala, te ugradnja slivnika za oborinsku odvodnju", istakli su u nadležnoj Službi za investicije i komunalne poslove.Rekonstrukcija Štrosmajerove ulice projekat je koji finansiraju Općina Stari Grad Sarajevo i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, a njegova vrijednost je 550.000 konvertibilnih maraka.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...