|

Počelo obnavljanje spomen-obilježja u Općini Centar

Počelo obnavljanje spomen-obilježja u Općini Centar
9
I. P.
5.11.2019. u 10:21
50
komentara
9

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Krajem prošlog mjeseca radnici građevinske firme "Sela" su započeli radove na sanaciji 18 spomen-obilježja na području općine Centar.
Za ovaj projekat, koji se realizuje putem Službe za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti, Općina Centar je u svom ovogodišnjem budžetu obezbijedila 15.000 KM.

"Tokom realizacije ovog projekta biće zamijenjene oštećene i polomljene kamene ploče na spomenicima, obnovljeni oštećeni stubovi, sanirane polomljene parkovske klupe, kao i gazišta na stepeništima, postavljen novi kulir. Također je planirano i hortikulturno uređenje oko spomen-obilježja, te popravka spomen česmi", rečebno je iz Općine Centar.

Na Koševskom brdu, u Ulici braće Begić, planirano je postavljanje jarbola za zastavu Bosne i Hercegovine.

Prema odredbama potpisanog ugovora rok za završetak navedenih radova je 60 dana.

"Paralelno sa ovim radovima ista građevinska firma je započela sanaciju spomen-obilježja Oaza mira-Pionirska dolina. Vrijednost ovog projekta iznosi 5.540 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar. Ovdje je planirana zamjena oštećenih i polomljenih kamenih ploča na spomeniku i platou, te oštećenih stubova na ulazu u spomen-obilježje. Također će biti popravljene i ofarbane parkovske klupe, gazišta na stepeništu, a planirana je i nabavka i ugradnja pet novih LED rasvjetnih tijela, te obnova i farbanje stubova javne rasvjete. U okviru navedenih radova predviđena je i popravka natpisa na spomen-obilježju", kazali su iz općine.

Završetak navedenih radova je uslovljen vremenskim prilikama.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...