Ususret praznicima
109

Počelo novogodišnje ukrašavanje Tuzle, Zimski grad vrata otvara 12. decembra

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Ususret novogodišnjim praznicima u Tuzli je počelo ukrašavanje uže gradske jezgre, a uz određene svijetleće elemente već su postavljene i ukrasna zimska fontana te jelka.

Zaposlenici Javnog komunalnog preduzeća Saobraćaj i komunikacije ovih dana vrše ukrašavanje uže gradske jezgre u povodu nastupajućih praznika, a dosad su u lampionima na ukrasnim sajlama obasjani dijelovi Trga slobode, Gradske ulice i zgrade Baroka.

Pored svijetleće zimske fontane na pet spratova na Trgu slobode se našla i novogodišnja jelka, a u narednim danima će biti postavljene i drvene kućice.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Posebnim dekorativnim lampicama bit će ukrašeni i stubovi rasvjete na sjevernoj saobraćajnici, a kompletno novogodišnje ukrašavanje Tuzle trebalo bi biti završeno do 12. decembra kada će na Trgu slobode zvanično biti otvorena manifestacija Zimski grad.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Višednevna zabava u centru Tuzle započet će koncertom grupe Bombaj štampa, a do 7. januara iduće godine održavat će se nastupi regionalnih zvijezda i lokalnih bendova.

Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba

Posljednjeg dana 2019. bit će upriličena i proslava Dječije nove godine, a u večernjim satima Tuzlake će u novo ljeto uvesti popularna grupa Van Gogh, poznati pjevač Al Dino i članovi lokalnog benda Divan.