{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH

F
20.6.2018. u 11:31
4
6
Počela vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
4
Počela vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH
Foto: N. G./Klix.ba
Počela je vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH na kojoj poslanici treba da se očituju o zakonu kojim će u Federaciji BiH biti regulirano liječenje neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom.
Taj zakon je već odobrio Dom naroda, a ako to danas učini i Predstavnički dom, steći će se uvjeti da stupi na snagu po objavi u Službenim novinama.

U najavljenom dnevnom redu ove sjednice su također, među ostalim aktima, Prijedlog zakona o veterinarsko-medicinskim proizvodima, kao i budući federalni zakon o mirnom rješavanju radnih sporova.

S ciljem provođenja presude Ustavnog suda FBiH od 26. aprila 2017. godine, Vlada Federacije BiH predložila je da se poslanici po skraćenom postupku izjasne o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i drugim naknadama sudija i tužilaca u FBiH.

Također, provedbom presude navedenog suda, Parlamentu Federacije BiH naloženo je donošenje zakona o Ustavnom sudu FBiH.

Vlada je utvrdila njegov nacrt koji razrađuje pitanja samostalnosti i upravno-materijalne neovisnosti Ustavnog suda FBiH, uključujući plaće i druga primanja sudija.

Predviđeno je da se Predstavnički dom danas izjasni i o Nacrtu zakona o zaštiti prijavitelja korupcije u Federaciji BiH.

U najavljenom dnevnom redu su i nacrti zakona o elektronskom potpisu u FBiH, zastupanju u osiguranju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju, kao i o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima i Zakona o registraciji poslovnih subjekata u FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: