{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela tradicionalna "Zenička čimburijada"

F
21.3.2007. u 08:57
0
0
Počela tradicionalna "Zenička čimburijada"
0
Počela tradicionalna "Zenička čimburijada"
Zenica
Tradicionalna manifestacija "Zenička čimburijada" koja se duže od jednog vijeka održava prvog dana proljeća jutros je na obale rijeke Bosne u centru Zenice privukla više od hiljadu građana koji simboličnim pripravljanjem "čimbura" obilježavaju dolazak proljeća.
Organizator «Zeničke čimburijade» je Forum građana Zenice koji osmislio bogat cjelodnevni kulturno – zabavni i sportski program. U 8 sati sa ušća Lašve startala je 1. Međunarodna eko regata na rijeci Bosni koja je okupila raftere iz desetak gradova iz BiH, Srbije i Crne Gore. Za 10 sati zakazano je tradicionalno kupanje u rijeci Bosni, a hladnu vodu prvi će osjetiti Emilijan Knežević i Hamid Begovac.

Načelnik Općine Zenica, Husejin Smajlović, članovi eko sekcija i predstavnici Turskog bataljona iz sastava EUFOR-a u 12,30 sati učestvovat će u sađenju sadnica u Zeničko – turskom parku prijateljstva na Kamberovića polju.

Tokom dana održat će se i malonogometni turnir, promotivna predstavljanja planinarskih i ribolovnih društava, izviđača, kao i sastava Kulturno – umjetničkog društva «Željezara Zenica».

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: