{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela sjednica Predstavničkog doma PSBiH

F
22.7.2009. u 11:11
0
0
Počela sjednica Predstavničkog doma PSBiH
0
Počela sjednica Predstavničkog doma PSBiH
Foto: Sarajevo-x.com
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu razmatrati Odluku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o smjeni ministra sigurnosti BiH i zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Tarika Sadovića.
Špirić je krajem prošle sedmice donio odluku o smjeni ministra Sadovića, nakon što je u njegov ured stigao zahtjev Stranke demokratske akcije za Sadovićevu smjenu.

Poslanik Remzija Kadrić je, prilikom rasprave o dnevnom redu, kazao da materijal koji je dostavljen poslanicima o ovoj tački, nije dovoljan te je zatražio da se on dopuni.

Na dnevnom redu sjednice je imenovanje predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Nezavisnog odbora i Odbora za žalbe građana kao nezavisnih tijela policijske strukture BiH, što je jedan od uslova iz Mape puta za liberalizaciju viznog režima.

Poslanici će, između ostalog, razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH.

Predviđeno je i izjašnjavanje o zahtjevima da se po hitnom postupku razmatraju: Prijedlog zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji su predlagači poslanici Stranke za BiH; Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o akcizama u BiH, koji je predložio poslanik Jerko Ivanković Lijanović te Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Okvirnog zakona o visokom obrazovanju BiH čiji je predlagač Vijeće ministara.

Na prijedlog poslanika Denisa Bećirovića u dnevni red današnje sjednice uvršteno je razmatranje sigurnosne situacije u Tuzlanskom kantonu i Tuzli, s posebnim osvrtom na zaključke vanredne sjednice Općinskog vijeća Tuzla koji su dostavljeni i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: