BiH
0

Počela sjednica Predstavničkog doma PSBiH

FENA
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela danas u Sarajevu razmatrati Prijedlog zakona o dopuni Zakona o Javnom radio-televizijskom sistemu BiH.

Bit će razmatrano i više prijedloga zakona u prvom čitanju, među kojima prijedlozi zakona o: advokaturi BiH; besplatnoj pravnoj pomoći; međunarodnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima; Garancijskom fondu te Prijedlog zakona o sprečavanju nereda na sportskim takmičenjima.

Na dnevnom redu je i Odluka Predsjedništva BiH o postavljenju profesionalnih vojnih osoba na formacijska mjesta u Oružanim snagama BiH te Odluka Predsjedništva BiH o učešću pripadnika Oružanih snaga BiH u misiji Snaga međunarodne sigurnosne pomoći (ISAF) u Islamskoj Republici Afganistan.

Poslanici će, između ostalog, razmatrati Izvještaj o aktivnostima na projektu „Autoput na Koridoru 5C“ i Plan narednih aktivnosti.

U dnevni red sjednice uvrštena je i informacija predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH o proceduri imenovanja direktora Direkcije za evropske integracije.