{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH

F
3.9.2008. u 12:29
0
0
Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH
0
Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamenta BiH
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu nije prihvatio principe Prijedloga zakona o javnim putevima.
Nakon što Komisija Kolegija nije postigla suglasnost o predloženom zakonu poslanici su se danas izjašnjavali o njemu i nisu ga podržali.

Na dnevnom redu sjednice su i prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama: Zakona o carinskoj politici BiH, Zakona o odlikovanjima BiH te Prijedlog zakona o prestanku važenja Zakona o flaširanim pitkim vodama BiH, koje će poslanici razmatrati u drugom čitanju.

Bit će razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrijednost čiji je predlagač poslanik Branko Dokić, s mišljenjem nadležne parlamentarne komisije koja nije podržala principe predloženog zakona.

Dom će se izjasniti i o zahtjevu poslanika Jerka Ivankovića Lijanovića da se po hitnom postupku razmatraju: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje te Prijedlog Zakona o zaštiti domaće proizvodnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: