BiH
0

Počela sjednica Glavnog odbora SDA

FENA
U Sarajevu je u subotu počela 13. redovna sjednica Glavnog odobra Stranke demokratske akcije (SDA).

Ova sjednica, kako je rečeno, treba da potvrdi viziju budućnosti SDA, izlaska iz krize te još jednom ponovi stavove o najvažnijim političkim pitanjima.

  • Očekujem da ćemo danas usvojiti dokumente Kongresa koji će biti održan 26. maja, prvenstveno Programsku deklaraciju, u kojoj će se jasno još jednom potvrditi pozicija SDA kao bh. narodne stranke političkog centra, otvorene za sve građane. I danas ćemo još jedanput istaknuti sve naše ciljeve za koje ćemo se zalagati u narednom periodu, kao i stavove o najvažnijim pitanjima te usvojiti više rezolucija, rekao je predsjednik SDA Sulejman Tihić.

On je naglasio da su ciljevi SDA iz Programske deklaracije uglavnom dugoročni i da se, između ostalog, odnose na afirmaciju bh. identiteta, izgradnju BiH kao države zakona, vladavinu prava i borbu protiv kriminala, regionalnu stabilnost, ravnopravnost svih naroda, redovnu isplatu penzija i punjenje Fonda PIO, očuvanje tradicija antifašizma, kao i izgradnju povjerenja među građanima.

Tihić je novinarima kazao da će kandidature za predsjednika i potpredsjednika Stranke, te druge organe Predsjedništvo SDA, u proširenom sastavu sa svim predsjednicima kantonalnih, odnosno reginalnih odobora, razmatrati na sjednici 21. maja.