Važan događaj
128

Počela sjednica Glavnog odbora SDA, glavna tema organizacija Kongresa

Er. M.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Glavni odbor Stranke demokratske zajednice (SDA) počeo je sjednicu na kojoj će biti govora o Kongresu SDA koji će se održati iduće sedmice u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Nešto više od dva sata visoki funkcioneri Stranke demokratske akcije (SDA) trebali bi raspravljati o finalnim pripremama sedmog Kongresa SDA. Članovima Glavnog odbora SDA obratit će se i predsjednik stranke Bakir Izetbegović koji će, sada već sigurno, biti izabran za novog/starog predsjednika SDA.

Nakon završene sjednice javnosti će se obratiti predsjednik Glavnog odbora SDA Čedomir Lukić. Inače, prije sjednice, odnosno u utorak, održana je sjednica Predsjedništva SDA na kojoj je također bilo govora o Kongresu SDA.

Kongres Stranke demokratske akcije jedan je od najvažnijih političkih događaja u našoj zemlji s obzirom na to da je SDA politička stranka koja zasigurno ima najveći broj zastupnika i delegata u organima zakonodavne vlasti na svim nivoima.

Izetbegović je najavio kako će nakon Kongresa SDA započeti proces reformisanja stranke što ukljuljučuje između ostalog ograničavanje moći stranačkih funkcionera, podmlađivanje kadra, ali i otvaranje SDA drugim etničkim grupama.

Sedmi Kongres SDA bit će održan 14. septembra 2019. godine u Zetri.