|

Počela sjednica Doma naroda Parlamenta BiH

Počela sjednica Doma naroda Parlamenta BiH
0
F
FENA
29.10.2007. u 12:04
0
komentara
0

dijeljenja
Počela sjednica Doma naroda Parlamenta BiH
Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH će na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu u drugom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o upravnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravnim sporovima BiH, Prijedlog zakona o elektronskom pravnom i poslovnom prometu te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH.
Delegati bi se trebali izjasniti i o zahtijevu Vijeća ministara BiH da se po hitnom postupku razmatra nekoliko zakona koje je ranije na privremenoj osnovi proglasio visoki predstavnik. To su prijedlozi zakona o usvajanju: Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH i Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama.

U prvom čitanju bit će razmatrani Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o carinskoj tarifi BiH i Prijedlog zakona o vinu, rakiji i drugim proizvodima od grožđa i vina.

Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o ministarstvima i drugim organima uprave BiH, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu također će biti razmatrani u prvom čitanju.

Pred delegatima će se naći i Izvještaj o radu Državne komisije za reviziju odluka o naturalizaciji stranih državljana u BiH za period od 31. januara do 31. jula, s prijedlogom zaključka.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje imenovanja Ljerke Marić za direktoricu Direkcije za ekonomska pitanja i davanje saglasnosti za ratifikaciju nekoliko međunarodnih sporazuma i konvencija.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.