{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela sanacija ulice Mehmeda Handžića

S
10.9.2009. u 15:50
0
2
Počela sanacija ulice Mehmeda Handžića
0
Počela sanacija ulice Mehmeda Handžića
U ponedjeljak 7. septembra 2009. godine započela je sanacija ulice Mehmeda Handžića koja se prostire između dvije raskrsnice – jedne sa ulicama Zaima Šarca, Mandžina donja i Pehlivanuša i druge sa Karpuzovom, Muse Ćazima Ćatića i Čadordžinom. Projekt sanacije te saobraćajnice finansira Općina Centar sa 48.960 KM, dok je za nadzor zadužen ''IPSA Institut'' iz Sarajeva.
Prema projektu, izvođač radova - građevinska firma ''Grakop'' iz Kiseljaka će na cijeloj dužini ulice od 290 metara uraditi zamjenu oštećenih ivičnjaka i sanaciju trotoara na obje strane saobraćajnice, te nivelisanje šahtova i slivnika. Oštećeni dijelovi na staroj kolovoznoj podlozi će biti sanirani a potom će duž cijele ulice biti postavljen novi sloj asfalta.

Firma ''Grakop'' je od Ministarstva prometa i komunikacija Kantona Sarajevo dobila dozvolu za potpunu obustavu saobraćaja u ulici Mehmeda Handžića - i to od 8 do 17 sati, a dozvola vrijedi od 7. do 27. septembra 2009. godine.

Iz "Grakopa" još najavljuju da će radovi u Nahorevskoj ulici – na dionici od Bolnice "Jagomir" do ulice Hamida Beširevića (koje također finansira Općina Centar) početi čim Ministarstvo prometa i komunikacija Kantona Sarajevo izda dozvolu za privremenu obustavu saobraćaja na toj lokaciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: