Sarajevo
0

Počela sanacija ulice Mehmeda Handžića

Sarajevo-x.com
U ponedjeljak 7. septembra 2009. godine započela je sanacija ulice Mehmeda Handžića koja se prostire između dvije raskrsnice – jedne sa ulicama Zaima Šarca, Mandžina donja i Pehlivanuša i druge sa Karpuzovom, Muse Ćazima Ćatića i Čadordžinom. Projekt sanacije te saobraćajnice finansira Općina Centar sa 48.960 KM, dok je za nadzor zadužen ''IPSA Institut'' iz Sarajeva.

Prema projektu, izvođač radova - građevinska firma ''Grakop'' iz Kiseljaka će na cijeloj dužini ulice od 290 metara uraditi zamjenu oštećenih ivičnjaka i sanaciju trotoara na obje strane saobraćajnice, te nivelisanje šahtova i slivnika. Oštećeni dijelovi na staroj kolovoznoj podlozi će biti sanirani a potom će duž cijele ulice biti postavljen novi sloj asfalta.

Firma ''Grakop'' je od Ministarstva prometa i komunikacija Kantona Sarajevo dobila dozvolu za potpunu obustavu saobraćaja u ulici Mehmeda Handžića - i to od 8 do 17 sati, a dozvola vrijedi od 7. do 27. septembra 2009. godine.

Iz "Grakopa" još najavljuju da će radovi u Nahorevskoj ulici – na dionici od Bolnice "Jagomir" do ulice Hamida Beširevića (koje također finansira Općina Centar) početi čim Ministarstvo prometa i komunikacija Kantona Sarajevo izda dozvolu za privremenu obustavu saobraćaja na toj lokaciji.