BiH
0

Počela sanacija saobraćajnice u Novopazarskoj ulici u sarajevskoj općini Novi Grad

Klix.ba
Radnici građevinske firme Grakop započeli su radove na sanaciji Novopazarske ulice, jedne od najdužih naseljskih saobraćajnica, koja prolazi kroz gusto naseljene mjesne zajednice Švrakino Selo i Aneks u sarajevskoj općini Novi Grad.

Radi se o jednoj od primarnih lokalnih saobraćajnica kojom saobraća javni gradski prevoz, a koja je duži period bila u lošem stanju, i svakodnevno je koristi veliki broj stanovnika mjesnih zajednica Švrakino Selo I, II, III i Aneks.

Prema riječima šefa gradilišta Suada Dahije, radovi se trenutno izvode na lokalitetu Aneksa, gdje se rade iskopi donjeg sloja, zasipanje novim tamponskim slojem, a potom i valjanje terena.

"Projektom je planirano da se uradi nešto više od 1.300 metara ceste, a planirano je da se u dužini od 900 metara izvrši potpuna rekostrukcija, dok je na preostalom dijelu predviđena sanacija urgentnih oštećenja kolovoza", kazao je Dahija.

Dodao je da se tokom izvođenja radova vrše povremene obustave saobraćaja, što otežava radove.

Osim uklanjanja postojećeg asfaltnog i tamponskog sloja, te ugradnje novih slojeva, u Novopazarskoj ulici radit će se i nivelacija postojećih šahtova i slivnika, a planirana je i izgradnja AB zida, koji je u funkciji proširenja saobraćajnice u dužini od oko 10 metara.