Rekonstrukcija ceste
33

Počela sanacija Pofalićke ulice koja je uništena nakon oluje u Sarajevu

Piše: Dž. L.
Foto: K. S./Klix.ba
(Foto: K. S./Klix.ba)
Nakon što je Pofalićka ulica u Sarajevu uništena uslijed olujnog nevremena koje je zadesilo glavni grad BiH prošle sedmice, počeli su radovi na sanaciji asfalta koji je popucao i otpao duž cijele ulice, a najviše u blizini hotela "Italia".

Radnici firme Bosna na terenu vrše uklanjanje gornjeg sloja asfalta te čišćenje prostora oko vodovodnih i kanalizacionih cijevi. Iduće sedmice na teren bi trebali izaći i radnici preduzeća Vodovod i kanalizacija koji će procijeniti situaciju na terenu.

Prilikom kišnog nevremena stanovnici ovog dijela Sarajeva gotovo se nisu mogli kretati ulicom, a automobilima već danima ne mogu prići do svojih kuća. Pojedini građani prijavili su i pokretanje tla na nekoliko lokacija, dok je oštećena i jedna kuća na Pofalićima.

Pofalićka ulica je nakon pljuska ostala bez nekoliko komada asfalta, a bujica vode i šljunka je završila u podnožju na Drinskoj ulici, što je dodatno otežalo kretanje automobila i pješaka.

Prilikom posjete ovoj lokaciji prije nekoliko dana, uvjerili smo se kako su građani veoma zabrinuti zbog katasteofalnog urušavanja ulice koje je, prema mišljenju stručnjaka, prouzrokovano zbog loše gradnje saobraćajnice. Mještani se nadaju kako će ulica biti kvalitetno sanirana kako ih ne bi zadesila nova urušavanja prilikom obilnih padavina.