Sarajevo
33

Počela sanacija pješačkog pojasa u Titovoj ulici, koštat će 298 hiljada KM

D. Be.
Danas su započeli radovi na sanaciji pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita - dionica od trga ispred objekta "Sarajevo šume“ (poznatom kao "trg ispred Bičakčića“) do trga Karla Paržika na Marijin dvoru (desna strana).

Radove izvodi građevinska firma "Mibral", a za realizaciju ovo značajnog infrastrukturnog projekta iz budžeta Općine Centar izdvojeno je 298.075,05 KM.

"Danas smo započeli sa pripremnim radovima na uređenju gradilišta. Postavili smo zaštitnu ogradu, a istovremeno smo započeli i sa skidanjem postojećeg sloja asfalta. Nakon toga planirano je nasipanje i priprema terena za ugradnju novih betonskih ploča. Projektom je planirana i ugradnja novih ivičnjaka kao i saobraćajnih stubića, odnosno fizičkih zapreka protiv nepropisnog parkiranja motornih vozila", pojasnio je Jasmin Daut, šef gradilišta građevinske firme "Mibral".

Tokom izvođenja radova, prema odobrenju Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, privremeno će dolaziti do obustave saobraćaja u krajnjoj desnoj traci saobraćajnice, na dionici do 50 metara.

Koristimo priliku da zamolimo građane za razumijevanje i strpljenje jer ćemo sa realizacijom ovog projekta dobiti moderni pješački pojas u samom centru grada.