{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela sanacija Latinske ćuprije

9.7.2013. u 11:16
3
0
Počela sanacija Latinske ćuprije
3
Počela sanacija Latinske ćuprije
Sanacija parterne površine mosta Latinska ćuprija, oštećene tokom zimskih mjeseci zbog korištenja soli za posipanje, počela je u ponedjeljak.
Sredinom prošle sedmice urađeni su pripremni radovi, postavljanje zaštitne ograde i usmjeravanje pješaka, a jučer je počela demontaža kamena.

Prema riječima Sedžada Mizdraka, tehničkog direktora firme Neimari d.o.o, koja izvodi radove, u toku je demontaža fuga i postojećeg kamena sa mosta.

“Uporedo radimo radioničku pripremu novog kamena koji će biti postavljen umjesto oštećenog. Radove ćemo izvoditi etapno, kako ne bi bilo obustavljeno kretanje pješaka preko mosta,” kazao je Mizdrak.

Trenutno se izvode radovi na lijevoj strani Latinske ćuprije, iz pravca Muzeja Sarajevskog atentata prema kombi stanici Bistrik.

Iako je kompletna rekonstrukcija Latinske ćuprije urađena prije šest godina, most je danas u lošem stanju i neophodna je restauracija kolovoznog trakta koji je izuzetno oštećen.

Radove na sanaciji finansira Općina Stari Grad sa 27.794,19 KM, projektom koordinira Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo, a radove izvodi firma Neimari d.o.o. Rok za završetak radova je 40 dana, saopćeno je iz Općine Stariu Grad.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: