Sarajevo
56

Počela rekonstrukcija tramvajske pruge na raskrsnici kod Socijalnog, moguće su velike gužve

S. Š.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
U Sarajevu je danas započela rekonstrukcija tramvajske pruge na raskrsnici kod Socijalnog zbog čega će tokom radova, u narednom periodu, raskrsnica biti zatvorena za saobraćaj.

Rekonstrukcijom tramvajske pruge na drugoj dionici od Čengić Vile do Marijin Dvora planirana je i obnova pruge na raskrsnicima.

Prva raskrsnica na kojoj će se izvoditi radovi je raskrsnica na Socijalnom, a radovi su počeli jutros, prvog jula. U periodu izvođenja radova raskrsnica će biti zatvorena za saobraćaj.

Svih sedam raskrsnica na ovoj dionici: na Pofalićima, Socijalnom, Malti, Skenderiji, kod Muzeja, na Čengić Vili i na Željezničkoj stanici bit će obnovljeno u narednom periodu.

Iz Ministarstva saobraćaja KS napominju da će obnovom pruge i na ovim zahtjevnim dijelovima značajno povećati sigurnost u saobraćaju i poboljšati kvalitet saobraćajnice kojom pruga prolazi.

Podsjećamo, na rekonstruisanoj dionici tramvajske pruge od Ilidže do Čengić Vile do sada je obnovljeno je sedam raskrsnica i kružni tok na Ilidži.

"Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo zahvaljuje se svim građanima na razumijevanju i strpljenju koje imaju pri realizaciji ovog najznačajnijeg infrastrukturnog projekta", poručuju iz resornog ministarstva.