Kanton Sarajevo
37

Počela rekonstrukcija na dionici regionalne ceste Dariva-Hreša

B. R.
Rekonstrukcija dionice regionalne ceste Dariva-Hreša (Foto: Vlada KS)
Rekonstrukcija dionice regionalne ceste Dariva-Hreša (Foto: Vlada KS)
Počela je rekonstrukcija dionice regionalne ceste Dariva-Hreša, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.

Gradilište su danas posjetili ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta (SDP) i direktor kantonalne Direkcije za puteve Selmir Kovač.

"Prošle godine smo rekonstruisali jednu dionicu na ovoj saobraćajnici, od koje nastavljamo radove kako bismo dobili sigurniju i kvalitetniju cjelinu. I ove godine podržali smo projekte koji su od značajnog interesa za građane, izdvojili sredstva i zato danas imamo otvorena gradilišta u svim općinama kantona", istakao je ministar Šteta.

Kako je obrazloženo, radovi će biti izvođeni na zamjeni kolovozne konstrukcije sa novom površinskom odvodnjom, novom saobraćajnom signalizacijom, kao i ugradnjom odbojnih ograda.

Šteta je istakao važnost konstantnog ulaganja u cestovnu infrastrukturu.

"I ove i prošle godine smo planski rekonstruisali i spojili značajne dionice određenih saobraćajnica u Kantonu i na taj način osigurali, prije svega, kvalitetnije puteve. Nastavljamo sa ulaganjima u cestovnu infrastrukturu prema planiranoj strategiji i aktivnostima prometnog razvoja Kantona Sarajevo, koje smo postavili za ovu godinu", naglasio je.

Rok za izvođenje radova na regionalnoj cesti Dariva-Hreša je 90 dana. Izvođač radova je preduzeće Rad, a vrijednost projekta iznosi 743.627 KM, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.