BiH
0

Počela realizacija projekta "Strateško komuniciranje"

FENA
Ured koordinatora za reformu javne uprave sklopio je danas s firmama Djikic Consulting services i Đikić d.o.o Ugovor o konsultantskim uslugama za realizaciju projekta "Strateško komuniciranje".

Provođenjem projekta "Strateško komuniciranje" bit će unaprijeđeno proaktivno komuniciranje u Vijeću ministara BiH, Vladi FBiH, Vladi RS i Vladi Brčko Distrikta BiH.

Projekt treba da rezultira istraživanjem stavova javnosti o vladama u BiH i strategijama komunikacija s godišnjim akcionim planovima komunikacijskih aktivnosti svih centara izvršne vlasti u BiH.

U analizi koja je prethodila izradi projekta uočeno je da vlade u BiH praktikuju u većoj mjeri reaktivno nego proaktivno komuniciranje, a koje preporučuje Akcioni plan 1 (AP1) Strategije reforme javne uprave u oblasti institucionalna komunikacija.

Prema AP1 svaka vlada dužna je izraditi i usvojiti strateški dokument kojim će definirati ciljne grupe, komunikacione poruke i kanale, kao i vidove promocije u javnosti.

Realizacija projekta trajat će devet mjeseci, a njegova vrijednost je 149.526 KM. Nabavka konsultantskih usluga za ovaj projekt izvršena je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH. Ovo je drugi projekt koji je finansiran sredstvima Fonda za reformu javne uprave, saopćeno je iz Ureda koordinatora za reformu javne uprave Vijeća ministara BiH.