{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela realizacija projekta "Strateško komuniciranje"

F
24.8.2009. u 19:57
0
0
Počela realizacija projekta "Strateško komuniciranje"
0
Počela realizacija projekta "Strateško komuniciranje"
Ured koordinatora za reformu javne uprave sklopio je danas s firmama Djikic Consulting services i Đikić d.o.o Ugovor o konsultantskim uslugama za realizaciju projekta "Strateško komuniciranje".
Provođenjem projekta "Strateško komuniciranje" bit će unaprijeđeno proaktivno komuniciranje u Vijeću ministara BiH, Vladi FBiH, Vladi RS i Vladi Brčko Distrikta BiH.

Projekt treba da rezultira istraživanjem stavova javnosti o vladama u BiH i strategijama komunikacija s godišnjim akcionim planovima komunikacijskih aktivnosti svih centara izvršne vlasti u BiH.

U analizi koja je prethodila izradi projekta uočeno je da vlade u BiH praktikuju u većoj mjeri reaktivno nego proaktivno komuniciranje, a koje preporučuje Akcioni plan 1 (AP1) Strategije reforme javne uprave u oblasti institucionalna komunikacija.

Prema AP1 svaka vlada dužna je izraditi i usvojiti strateški dokument kojim će definirati ciljne grupe, komunikacione poruke i kanale, kao i vidove promocije u javnosti.

Realizacija projekta trajat će devet mjeseci, a njegova vrijednost je 149.526 KM. Nabavka konsultantskih usluga za ovaj projekt izvršena je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH. Ovo je drugi projekt koji je finansiran sredstvima Fonda za reformu javne uprave, saopćeno je iz Ureda koordinatora za reformu javne uprave Vijeća ministara BiH.

Tuga nad Ključem

24.08.2009. u 19:29
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: