{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela rasprava o Sadovićevoj smjeni

S
15.7.2009. u 14:49
0
10
Počela rasprava o Sadovićevoj smjeni
0
Počela rasprava o Sadovićevoj smjeni
Sjednica SDA (Foto: A. Panjeta)
U Sarajevu je u 14 sati počela sjednica Predsjedništva SDA na kojoj će biti raspravljano o ostavci ministra sigurnosti Tarika Sadovića.
Prema do sada dostupnim informacijama, bez obzira na njegovo protivljenje odluci Stranke, u toku dana ili najkasnije sutra predsjedavajućem Vijeća ministara Nikoli Špiriću biće poslan zahtjev za Sadovićevu smjenu. Iz SDA očekuju da će dobiti podršku svih svojih te poslanika ostalih partnerskih stranaka u Parlamentu. Upitan da li će podnijeti ostavku, Sadović je novinarima kratko odgovorio da ostaje pri svojim stavovima.

"Ostavka se podnosi dobrovoljno. Volio bih da mi objasne razlozi smjene", kazao je Sadović pred početak sjednice Predsjedništva SDA.

Foto: A. Panjeta
Foto: A. Panjeta


Kao najozbiljniji kandidat za novog ministra sigurnosti pominjani su sadašnji potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo. U ranijoj izjavi za Sarajevo-x.com, Sadik Ahmetović koji je također pominjan kao jedan od ozbiljnijih kandidata kazao je kako ne bi volio da mora prihvatiti tu funkciju. Prema nekim informacijama, SDA ovu funkciju namjerava ponuditi nekom od bivših ministara policije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: