Stolac
38

Počela prva međunarodna ljetna škola "Empowering Personal Growth"

FENA
Stolac (Foto: F. K./Klix.ba)
Stolac (Foto: F. K./Klix.ba)
Prva međunarodna ljetna škola "Empowering Personal Growth", kojoj je cilj razvoj intelektualne zajednice BiH i efikasnije korištenje resursa dijaspore, počela je s radom u nedjelju u "Šarića kući" u Stocu i bit će otvorena do 27. jula.

Škola predstavlja jedinstvenu saradnju između Švicarske i Bosne i Hercegovine, a projekt su organizirale švicarske organizacije i bh. dijaspora u okviru projekta e-platform, kojeg je podržala švicarska vlada, odnosno švicarska agencija za razvoj i suradnju.

Projekt je usmjeren na razvoj Bosne i Hercegovine, na promoviranje pozitivne strane napretka bosanskohercegovačkog društva, a ideja je da mladi iz različitih krajeva svijeta razmjenjuju svoja znanja i resurse, saopćili su organizatori.

Sudjelovanjem u ljetnoj školi mladi imaju priliku za upoznavanje, zajedničku kolaboraciju, kao i sudjelovanje u dvosmjernom prijenosu informacija, znanja i vještina iz područja poput aktivnog građanstva, javnog govorništva, liderskih vještina, modernog poduzetništva, dizajnerskog promišljanja, konflikt menadžmenta i slično.

Predavači su istaknuti stručnjaci iz Švicarske, Njemačke i Bosne i Hercegovine, a u sklopu programa škole u Makovoj hiži u utorak, 23. jula, s početkom u 20:30 sati održat će se i večer poezije na kojoj će se pojaviti priznati bosanskohercegovački pjesnici.