|

Počela prva Međunarodna konferencija o upravi i društvenim naukama

Počela prva Međunarodna konferencija o upravi i društvenim naukama
111
D. B.
13.9.2019. u 17:52
10
komentara
111

dijeljenja
1/14 Foto: T. S./Klix.ba
2/14 Foto: T. S./Klix.ba
3/14 Foto: T. S./Klix.ba
4/14 Foto: T. S./Klix.ba
5/14 Foto: T. S./Klix.ba
6/14 Foto: T. S./Klix.ba
7/14 Foto: T. S./Klix.ba
8/14 Foto: T. S./Klix.ba
9/14 Foto: T. S./Klix.ba
10/14 Foto: T. S./Klix.ba
11/14 Foto: T. S./Klix.ba
12/14 Foto: T. S./Klix.ba
13/14 Foto: T. S./Klix.ba
14/14 Foto: T. S./Klix.ba
U Sarajevu je danas otvorena prva Međunarodna konferencija o upravi u društvenim naukama ICAMMS'19 u organizaciiji Fakulteta za upravu.
Konferencija traje dva dana, petak i subotu (13. i 14. septembar), a svečano otvaranje je upriličeno danas u kongresnoj sali hotela Swissotel u Sarajevu.

Ova međunarodna konferencija o upravi i društvenim naukama je okupila veliki broj stručnjaka i predstavnika akademske zajednice iz regiona i šire, preciznije, 100 učesnika iz 14 zemalja među kojima su Velika Britanija, Hrvatska, Srbija, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Poljska, Austrija, Makedonija, Crna Gora, Rusija, Slovenija, Njemačka, BiH i Palestina.

Uvodna tema, a ujedno i moto ovogodišnje konferencije je "Pitanja i izazovi Evropske unije" u kontekstu javne uprave. Moderator panela je Adnan Rondić, a učesnici su prof. dr. Vedad Silajdžić, profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, prof. dr. Abdullah Iqbal, profesor na britanskom Univerzitetu Kent te prof. dr. Ahmet Faruk Aysan, profesor na turskom Univerzitetu Istanbul Sehir.

Današnjoj ceremoniji otvorenja konferencije prisustvovali su brojni bh. zvaničnici iz svih nivoa vlasti, kao i značajne ličnosti iz javnog života, političke i akademske zajednice i oni čiji je rad usko vezan za konferenciju.

Recimo i da je partner ovogodišnje konferencije Deutsche Gesellschaft fur Internationale Zsammenarbeit (GIZ), njemačka razvojna agencija koja pruža usluge na polju međunarodne saradnje za razvoj.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...