|

Počela prva faza izgradnje poslovne zone u Mrkonjić Gradu

Počela prva faza izgradnje poslovne zone u Mrkonjić Gradu
8
S
SRNA
11.11.2014. u 09:50
1
komentara
8

dijeljenja
Počela prva faza izgradnje poslovne zone u Mrkonjić Gradu Mrkonjić Grad (Foto: Arhiv/Klix.ba)
U mjestu Podbrdo kod Mrkonjić Grada danas je počela prva faza izgradnje poslovne zone Podbrdo, čija je površina oko 18 i po hektara.
Načelnica opštine Divna Aničić rekla je da već duže vrijeme opština sprema neophodnu dokumentaciju u skladu sa regulacionim planom za uspostavljanje poslovne zone Podbrdo i u skladu sa Skupštinskom odlukom o prodaji nepokretnosti u samoj poslovnoj zoni.

"Dužni smo da investitorima obezbijedimo put na nivou makadamskog, odvođenje oborinskih voda, kanalizaciju, vodovod, priključak električne energije, odvoz smeća", navela je Aničićeva.

Ona je pozvala sve zainteresovane investitore da se prijave na javni poziv koji će u toku ove sedmice biti objavljen u jednom dnevnom listu, kao i na internet stranici, te naglasila da već ima interesovanja i da će biti određenih pogodnosti.

Načelnik za privredu i finansije u opštini Mrkonjić Grad Tomislav Todorović istakao je da za svakog investitora u poslovnoj zoni opština nudi određene pogodnosti koje su propisane odlukom.

"Naprimjer, za kupovinu parcela, cijena zemljišta do 5.000 metara kvadratnih parcele je četiri KM, dok je više od 5.000 metara kvadratnih 3,3 KM. To je najniža cijena ispod koje ne možemo ići i koju je odredila Poreska uprava", rekao je Todorović.

On je istakao da će svaki investitor koji zaposli od 10 do 30 radnika imati 10 postoo popusta na licitiranu cijenu, od 30 do 50 radnika 20 posto, a više od 50 radnika 30 posto.

"Nudimo i određene pogodnosti kada je riječ o naknadi za pribavljanje građevinske dozvole. Opština plaća za svakog investitora pretvaranje poljoprivrednog zemljišta u građevinsko i oni koji zaposle do 50 radnika imaju prava na 50 posto povrata naknada za uređenje zemljišta, rentu i komunalije, a više od 50 radnika imaju pravo na 80 posto povrata tih sredstava", naveo je Todorović.

Prva faza izgradnja poslovne zone podrazumijeva aktiviranje sedam poslovnih parcela i ona će koštati oko 350.000 KM.

Projekat se realizuje u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja, koji predstavlja zajedničku inicijativu švicarske Vlade i Razvojnog programa UN u BiH.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...