{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela proizvodnja u Krivaji

F
21.5.2007. u 08:10
0
0
Počela proizvodnja u Krivaji
0
Počela proizvodnja u Krivaji
Predsjednik Sindikata Industrijskog preduzeća Krivaja, Vehbija Aličić za Fenu je potvrdio da je u ovom preduzeću, u skladu sa dogovorom postignutim sa Vladom FBiH, jutros obnovljen proces proizvodnje.
Radnici Krivaje u generalni štrajk stupili su 18. aprila, zahtijevajući isplatu jedne od ukupno 12 zaostalih plata.

"U petak je počela podjela plata i očekujemo da će do kraja dana svi radnici dobiti jednu cijelu platu", kazao je Aličić. Prema njegovim riječima, u subotu je održana sjednica Nadzornog odbora Krivaje na kojoj je odobren program privatizacije u skladu sa odlukom o podjeli na tehnološke cjeline.

"Kako smo usaglasili na sastanku održanom prošlog četvrtka kod federalnog premijera, Nedžada Brankovića, danas bi se trebala održati sjednica u Agenciji za privatizaciju F BiH, gdje se očekuje donošenje Odluke o usvajanju programa privatizacije i početnog bilansa, te odluka o raspisivanju tendera", kaže Aličić.

U skladu sa Protokolom kojeg su potpisali federalni premijer Branković, resorni ministar Vahid Hećo, direktor Krivaje, Jusuf Čahtarević, predstavnici Općine Zavidovići i Sindikata, rukovodstvo kompanije tokom ove sedmice za više od 2.000 radnika trebalo bi osigurati isplatu još jedne plate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: