{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela proizvodnja u Krivaji

F
21.5.2007. u 08:10
0
0
Počela proizvodnja u Krivaji
0
Počela proizvodnja u Krivaji
Predsjednik Sindikata Industrijskog preduzeća Krivaja, Vehbija Aličić za Fenu je potvrdio da je u ovom preduzeću, u skladu sa dogovorom postignutim sa Vladom FBiH, jutros obnovljen proces proizvodnje.
Radnici Krivaje u generalni štrajk stupili su 18. aprila, zahtijevajući isplatu jedne od ukupno 12 zaostalih plata.

"U petak je počela podjela plata i očekujemo da će do kraja dana svi radnici dobiti jednu cijelu platu", kazao je Aličić. Prema njegovim riječima, u subotu je održana sjednica Nadzornog odbora Krivaje na kojoj je odobren program privatizacije u skladu sa odlukom o podjeli na tehnološke cjeline.

"Kako smo usaglasili na sastanku održanom prošlog četvrtka kod federalnog premijera, Nedžada Brankovića, danas bi se trebala održati sjednica u Agenciji za privatizaciju F BiH, gdje se očekuje donošenje Odluke o usvajanju programa privatizacije i početnog bilansa, te odluka o raspisivanju tendera", kaže Aličić.

U skladu sa Protokolom kojeg su potpisali federalni premijer Branković, resorni ministar Vahid Hećo, direktor Krivaje, Jusuf Čahtarević, predstavnici Općine Zavidovići i Sindikata, rukovodstvo kompanije tokom ove sedmice za više od 2.000 radnika trebalo bi osigurati isplatu još jedne plate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: