|

Počela predizborna tišina: Izbori u Istočnom Mostaru, Istočnom Drvaru i Vukosavlju

Počela predizborna tišina: Izbori u Istočnom Mostaru, Istočnom Drvaru i Vukosavlju
0
S
SRNA
17.11.2012. u 12:50
0
komentara
0

dijeljenja
Počela predizborna tišina: Izbori u Istočnom Mostaru, Istočnom Drvaru i Vukosavlju Foto: Arhiv/Klix.ba
Povodom sutrašnjeg održavanja ponovljenih lokalnih izbora na po jednom biračkom mjestu za skupštine i načelnike opština Istočni Mostar, Istočni Drvar i Vukosavlje, jutros je počela predizborna tišina.
Član Centralne izborne komisije (CIK) BiH Tihomir Vujičić rekao je Srni da će ova biračka mjesta sutra biti otvorena u 7.00, a zatvorena u 19.00 sati.

On je naglasio da će na biračkim mjestima biti i posmatrači CIK-a BiH, u slučaju da bude potrebno da se daju neka uputstva, te podsjetio da će na ponovljene izbore izaći samo redovni birači i da nema glasanja na potvrđenim listićima, u odsustvu i poštom.

"Na redovnom biračkom spisku su se pojavile neke povrede zakonitosti, zbog čega se ponavljaju izbori za te birače", rekao je Vujičić i dodao da je u Vukosavlju ustanovljeno da je neko od članova biračkih odbora potpisivao biračke listiće u ime birača.

On je naglasio da se u Istočnom Mostaru i Istočnom Drvaru ponavljaju izbori, jer je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poništilo prebivališta.

CIK BiH je ranije odlučio da ponovni izbori budu provedeni na osnovu istih kandidatskih lista i istih izvoda iz Centralnog biračkog spiska koji su korišteni na dan održavanja lokalnih izbora u BiH 7. oktobra.

Ponovni izbori u Vukosavlju biće održani na biračkom mjestu u Modričkom Lugu, gdje je CIK BiH utvrdio neregularnost prilikom glasanja 56 lica.

Odluku o ponavljanju izbora u Istočnom Mostaru i Istočnom Drvaru CIK BiH je donio 7. novembra, a za Vukosavlje 14. novembra.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.