|

Počela posebna sjednica Narodne skupštine RS-a

Počela posebna sjednica Narodne skupštine RS-a
0
F
FENA
29.10.2007. u 17:59
0
komentara
0

dijeljenja
Počela posebna sjednica Narodne skupštine RS-a
U Banjoj Luci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici treba da zauzmu stav o posljednjim odlukama visokog predstavnika u BiH, sa Prijedlogom rezolucije o osudi postupaka i odluka visokog predstavnika i o inicijativi za ukidanjem njegovih bonskih ovlaštenja.
U RS-u su odluke Lajčaka od 19. oktobra o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH, te zatražene izmjene i dopune poslovnika oba doma Parlamentarne skupštine BiH, naišle na oštro protivljenje i neprihvatanje.

Sjednici Skupštine prisustvuju i srpski predstavnici u bh.organa, član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić i ministri iz reda srpskog naroda, kao i poslanici u Parlamentranoj skupštini BiH.

Posebna sjednica počela je po završetku Petnaestog redovnog zasjedanja na čijem dnevnom redu je još rasprava o nekoliko tačaka, uključujući i revizorske izvještaje konsolidovanih finansijskih izvještaja Budžeta RS za prošlu godinu i izvještaja o radu glavne službe za reviziju u prošloj godini. Predlagači su povukli ove tačke sa dnevnog reda.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.