BiH
0

Počela posebna sjednica Narodne skupštine RS-a

FENA
U Banjoj Luci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici treba da zauzmu stav o posljednjim odlukama visokog predstavnika u BiH, sa Prijedlogom rezolucije o osudi postupaka i odluka visokog predstavnika i o inicijativi za ukidanjem njegovih bonskih ovlaštenja.

U RS-u su odluke Lajčaka od 19. oktobra o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH, te zatražene izmjene i dopune poslovnika oba doma Parlamentarne skupštine BiH, naišle na oštro protivljenje i neprihvatanje.

Sjednici Skupštine prisustvuju i srpski predstavnici u bh.organa, član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić i ministri iz reda srpskog naroda, kao i poslanici u Parlamentranoj skupštini BiH.

Posebna sjednica počela je po završetku Petnaestog redovnog zasjedanja na čijem dnevnom redu je još rasprava o nekoliko tačaka, uključujući i revizorske izvještaje konsolidovanih finansijskih izvještaja Budžeta RS za prošlu godinu i izvještaja o radu glavne službe za reviziju u prošloj godini. Predlagači su povukli ove tačke sa dnevnog reda.