{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela posebna sjednica Narodne skupštine RS-a

F
29.10.2007. u 17:59
0
0
Počela posebna sjednica Narodne skupštine RS-a
0
Počela posebna sjednica Narodne skupštine RS-a
U Banjoj Luci je počela posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici treba da zauzmu stav o posljednjim odlukama visokog predstavnika u BiH, sa Prijedlogom rezolucije o osudi postupaka i odluka visokog predstavnika i o inicijativi za ukidanjem njegovih bonskih ovlaštenja.
U RS-u su odluke Lajčaka od 19. oktobra o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o Vijeću ministara BiH, te zatražene izmjene i dopune poslovnika oba doma Parlamentarne skupštine BiH, naišle na oštro protivljenje i neprihvatanje.

Sjednici Skupštine prisustvuju i srpski predstavnici u bh.organa, član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić i ministri iz reda srpskog naroda, kao i poslanici u Parlamentranoj skupštini BiH.

Posebna sjednica počela je po završetku Petnaestog redovnog zasjedanja na čijem dnevnom redu je još rasprava o nekoliko tačaka, uključujući i revizorske izvještaje konsolidovanih finansijskih izvještaja Budžeta RS za prošlu godinu i izvještaja o radu glavne službe za reviziju u prošloj godini. Predlagači su povukli ove tačke sa dnevnog reda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: