{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela policijska reforma

F
8.10.2008. u 18:53
0
12
Počela policijska reforma
0
Počela policijska reforma
Imenovanjem Odbora za žalbe policijskih službenika BiH, praktično je počela primjena policijske reforme u BiH kao jednog od bitnih uvjeta u njenom približavanju evropskim integracijama, saopćeno je u srijedu iz Ministarstva sigurnosti BiH.
Time je Ministarstvo u predviđenom roku ispunilo svoju zakonsku obavezu i u skladu sa Zakonom o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH predložilo imenovanje članova ovog nezavisnog policijskog tijela kao prve institucije u okviru policijskih tijela i agencija na nivou BiH čiju uspostavu nalaže spomenuti zakon.

Odluku o imenovanju članova Odbora za žalbe policijskih službenika BiH usvojilo je u utorak Vijeće ministara BiH na prijedlog Ministarstva sigurnosti.

Za predsjednika Odbora imenovan je Munib Isaković iz Ministarstva sigurnosti, a za članove Mijo Katana iz Ministarstva pravde, Zoran Glušac (SIPA), Amer Hadžiahmetović (SIPA), Svevlad Hoffmann (Granična policija), Nijaz Spahić (Granična policija) i Savo Kojić (Ministarstvo civilnih poslova).

Odbor za žalbe policijskih službenika BiH je nezavisno tijelo Vijeća ministara u čijoj je nadležnosti donošenje odluka po žalbama koje podnesu policijski službenici protiv odluka koje su donijela policijska tijela BiH u pogledu statusa policijskog službenika ili u slučajevima propuštanja donošenja odluke.

Ministarstvo sigurnosti BiH pruža administrativno-tehničku podršku Odboru za žalbe policijskih službenika BiH čiji je mandat četiri godine i koji o svom radu informiše Vijeće ministara BiH.

Kako je predsjednik Odbora Munib Isaković obavljao dužnost člana Policijskog odbora BiH u prethodnom sazivu, na ovaj način osigurava se kontitnuitet i efikasnost ovog policijskog tijela, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: