2.000 osoba
71

Počela podjela lijekova starijim građanima u Kantonu Sarajevo

N. V.
Nihada Glamoč
Nihada Glamoč
Aktivnosti podjele lijekova za najstarije građane u Sarajevu počelo je juče, a 45 njih je zahvaljujući volonterima Crvenog križa dobilo lijekove.

Komandantica Štaba civilne zaštite Nihada Glamoč objasnila je da su ažurirani spiskovi od 2.000 osoba kojima će, prema utvrđenim terminima, umjesto u apotekama, preko Zavoda Zdravstvenog osiguranja biti propisani lijekovi te će im oni dolaziti na kućnu adresu.

Glamoč je podsjetila da je Štab civilne zaštite, nakon produženja policijskog sata od 20:00 do 05:00 sati, donio naredbu da se radno vrijeme u prodavnicama i apotekama produži do 18:30 sati u šta ne spadaju dežurne apoteke koje će nastaviti rad kao u prethodnom periodu.

Do sada je preko call centara koji je otvoren u Štabu CZ zaprimljeno oko 2.500 poziva i na sve je odgovoreno, a oko 350 ih je usmjereno prema nadležnim medicinskim službama.

"I dalje ćemo na sve vaše upite truditi se da odgovaramo, a sve ekipe komunalnih preduzeća će i dalje da obavljaju svoje zadatke i poslove", poručila je Glamoč.

Sve naredbe o dezinfekciji i čišćenju se redovno provode i vidljive su na terenu, rekla je ona.