{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela obuka pedagoga i učenika "Upoznaj i poštuj"

F
25.9.2009. u 19:12
0
1
Počela obuka pedagoga i učenika "Upoznaj i poštuj"
0
Počela obuka pedagoga i učenika "Upoznaj i poštuj"
Banja Luka
U sklopu Civitasovog projekta „Upoznaj i poštuj“ danas je u Omladinskom centru na Bardači kod Banja Luke počela obuka pedagoga i učenika, koja će trajati do 27. septembra.
Učenici i pedagozi radit će na okvirnom planu razmjene, steći nove vještine uz pomoć Civitasovih dugogodišnjih trenera te upoznati svoje vršnjake iz cijele BiH.

Pilot-projekt interkulturalne razmjene učenika i pedagoga pod nazivom„Upoznaj i poštuj“ obuhvata više od 700 učesnika iz 30 škola u BiH, saopćeno je iz Civitasa.

Projekt se zasniva na „domaćinskom boravku“, u sklopu kojeg će djeca biti smještena kod svojih vršnjaka i boraviti u njihovim domovima sedam dana.

To je prilika da se učenici bolje upoznaju, druže i nauče nešto o drugim kulturama i tradicijama u bh. zajednicama te da promoviraju svoju zajednicu na širem nivou.

Školski pedagozi će također biti uključeni u taj proces radi pripremanja učenika, razreda, i nastavnika/profesora na jedan ovakav događaj, ali i radi kreiranja samog programa razmjene učenika gdje su njihova iskustva u radu s djecom i prepoznavanju njihovih interesa od iznimne važnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: