{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela obnova Šarenog parka u Novom Sarajevu, najbitnija dječija sigurnost

Piše: A. B./Klix.ba
15.2.2018. u 16:10
0
6
Počela obnova Šarenog parka u Novom Sarajevu, najbitnija dječija sigurnost
0
Prošle sedmice su počeli radovi na sanaciji Šarenog parka na Trgu heroja u općini Novo Sarajevo koje je prošle godine zatvorila općinska inspekcija jer nije bio siguran za dječiju igru.
Drvene oblice koje su kao podloga bile neadekvatne i ugrožavale sigurnost djece bit će u potpunosti izvađene i na tom mjestu će biti posuto rizlo, a radove izvodi KJKP “Park2. Iz Općine Novo Sarajevo su naveli kako je odlukom Općinskog vijeća ovaj Šareni park predan na održavanje ovom preduzeću.

"Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS za ove namjene je izdvojilo 6.800 KM, a rok za završetak radova je kraj februara, kada bi trebao park ponovo biti otvoren i dostupan za dječiju igru", rekli su iz Općine Novo Sarajevo.

Aldijana Hamza iz KJKP Park je istakla kako će osim šetnica biti zamijenjena i gumena podloga koja se nalazi pored mobilijara jer je oštećena, ali da trenutno vremenski uslovi usporavaju radove.

"Potrebno je da temperatura bude viša od nula stepeni da bi se izvršilo lijepljenje gumene podloge. A radovi na onim dijelovima gdje se roditelji i djeca kreću se završava i samo nas vremenski uslovi mogu spriječiti da početkom sljedeće sedmice završimo radove", kazala je Hamza.

Hamza je navela da je mobilijar u ovom parku ispravan, ali da će KJKP Park i nakon njegovog otvaranja nadzirati ispravnost istog. Šareni park je prilagođen i za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: