{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela obnova prostorija Centra za kulturu u Jelićevoj

S
10.8.2010. u 14:55
0
5
Počela obnova prostorija Centra za kulturu u Jelićevoj
0
Počela obnova prostorija Centra za kulturu u Jelićevoj
Centar za kulturu
U Jelićevoj ulici na broju 1 radnici firme "Sela" vrše sanaciju i adaptaciju prostorija u kojima je smješten Centar za kulturu "Sarajevo". Općina Centar je za realizaciju ovog projekta iz budžeta izdvojila 183.000 KM.
Projektom su predviđeni unutrašnji i vanjski radovi na objektu, što podrazumjeva sanaciju kompletnog prizemlja i dva sprata, stepeništa, tavana-krova, podruma, dvorišta i nove fasade. U navedenim prostorijama planirana je rekonstrukcija podova hodnika, zamjena postojećih plafona i uređenje zidova, izmjena i ugradnja hidrantske mreže, novih vodovodnih i kanalizacionih vodova, elektroinstalacija, postavljanje nove stolarije, zamjena postojećeg drvenog stepeništa na tavanu, demontaža instalacija grijanja, polaganje novog laminata u prostorijama na prvom i drugom spratu, zamjena starih prozora i ugradnja novih oluka od pocinčanog lima. Također je planirano postavljanje nove vodovodne i kanalizacione mreže do kotlovnice, kao i sanacija kompletne fasade na objektu.

Imajući u vidu da je Centar za kulturu javnog karaktera gdje se okuplja veći broj ljudi, potrebno je uraditi niz segmenata iz protivpožarne zaštite, poput : postavljanja sigurnosnog stepeništa i puta za evakuaciju ljudi, ugradnje vatrootpornih pregrada i vrata kao i hidrantske mreže i potrebnih elektro instalacija za zaštitu od požara.

Planirano je da radovi budu završeni početkom septembra, čime će postojeći prostor biti značajno oplemenjen, funkcionalno povezaniji, tehnički bezbjedniji, i u kojem će djeca, mladi i ljubitelji umjetnosti dobiti mogućnost novog umjetničkog doživljaja. Nakon adaptacije, pored postojećih projekata koji se realiziraju, otvoriće se i nove mogućnosti kvalitetnijeg rada i pokretanja novih kulturnih sadržaja.

Općina Centar je osnivač Centra za kulturu "Sarajevo" koji kroz svoje segmente kulturnog i obrazovnog djelovanja preferira rad sa djecom, mladima i građanima, afirmiše stvaralaštvo mladih, uvažavajući i ostale kategorije društva, saopćeno je iz ove općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: