{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela obnova fasada na četiri objekta u ulici Maršala Tita

F
15.5.2006. u 15:16
0
0
Počela obnova fasada na četiri objekta u ulici Maršala Tita
0
Počela obnova fasada na četiri objekta u ulici Maršala Tita
U skladu sa Sporazumom koji su potpisali gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac i ministar Ministarstva stambenih poslova Kantona Sarajevo Samir Silajdžić, 10. maja je otpočeo projekt obnove fasada, koje podliježu posebnoj kulturno-historijskoj zaštiti.
Radovi se izvode na četiri objekta u ulici Maršala Tita br. 18, 20, 22 i 24, od BBI banke do zgrade Željeznice FBiH. Nakon provedenih procedura sklopljen je Ugovor s izvođačem radova, firmom Fain inžinjering d.o.o Sarajevo, koja je u obavezi da u roku od 75 dana završi obnovu spomenutih fasada.

Vrijednost ovog ugovora je 117 hiljada KM. Obnova fasada se vrši prema projektima koje je pripremio Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS-a, koji će ujedno vrštiti i stručni nadzor nad izvođenjem radova.

Ovaj projekt, Grad Sarajevo realizira u partnerstvu s Ministarstvom stambenih poslova KS-a, koje je izdvojilo i udružilo novac u iznosu od 200 hiljada KM.

Grad Sarajevo je, inače, za projekt obnove fasada u budžetu predvidio milion KM. Nakon pripreme projektne dokumentacije i završetka procedura koje se odnose na javne nabavke, pristupit će se obnovi fasada u Titovoj ulici, na potezu od ulice Stjepana Radića do Vječne vatre.

Planirana je obnova fasada u ulici Bulevar Meše Selimovića na Malti, na Obali Kulina bana, odnosno, osam objekata na potezu od Drvenije do Ćumurije te vjerskih i kulturnih objektata kao što su: zgrada Medrese u ulici Sarači, zgrada Prosvjete u ulici Kulina bana i zgrada Aškenaske sinagoge ili Jevrejske općine u ulici Hamdije Kreševljakovića, saopćeno je iz Uprave Grada Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: