{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počela nova svadbena sezona u Livanjskom kantonu

S
22.4.2012. u 11:45
1
5
Počela nova svadbena sezona u Livanjskom kantonu
1
Počela nova svadbena sezona u Livanjskom kantonu
Foto: Ilustracija
U opštinama Livanjskog kantona u kojima živi većinsko katoličko stanovništvo - Livnu, Tomislavgradu i Kupresu, nakon uskršnjih praznika počela je tradicionalna svadbena sezona, odnosno ženidbe i udaje mladića i djevojaka koje će trajati do kraja godine.
Svadbeni saloni koji su na ovim prostorima izgrađeni nakon rata isključivo za organizovanje svadbenih svečanosti, ponovo su oživjeli, a njihovi vlasnici zadovoljno trljaju ruke jer su u narednih nekoliko mjeseci svi termini petkom i subotom popunjeni.

Vlasnici svadbenih salona u Livnu potvrdili su lokalnim medijima da se i ove kao i prošle godine bilježi povećan broj gostiju na svadbama, te da je sve više mladića i djevojaka - državljana susjedne Hrvatske koji su zainteresovani za dolazak u ovdašnje svadbene salone u kojima žele da prirede vjenčanje i svadbeno veselje.

Gosti iz Hrvatske, uglavnom iz srednje Dalmacije, tvrde da su troškovi organizovanja svadbenih svečanosti u susjednoj državi mnogo veći nego u BiH, zbog nerealno visokih cijena hrane i pića koje su opterećene sa 25 posto PDV-a, a osim znatno nižih cijena smatraju da su i kvalitet usluga i atmosfera na svadbama daleko bolji u ovom dijelu BiH.

Vlasnici svadbenih salona u Livnu, Tomislavgradu, ali i zapadnohercegovačkim opštinama - Posušje, Grude, Široki Brijeg i Ljubuški, poručuju da su i za ovogodišnju sezonu pripremili kvalitetnu ponudu i pristupačne cijene za svadbene svečanosti. Cijene se kreću od 30 do 50 maraka "po stolici", što je na nivou cijena iz prethodnih godina.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: