BiH
5

Počela nova kampanja besplatne sterilizacije i mikročipiranja pasa

FENA
Građani Kantona Sarajevo i Istočnog Sarajeva jutros su na mjesnim oglasnim tablama zatekli letke na kojima "psi pozivaju svoje vlasnike i hranitelje da ih odvedu na besplatnu sterilizaciju, mikročipiranje i veterinarsku obradu".

Kako je saopćeno iz Fondacije Dogs Trust BiH, građani su s letaka mogli otkinuti ceduljicu s brojem telefona gdje o ovoj akciji mogu dobiti više informacija.

Volonteri i članovi Fondacije Dogs Trust BiH (DTBH) distribuirali su više stotina letaka na brojne mjesne oglasne table šireći vijest o novoj kampanji besplatne sterilizacije i mikročipiranja koja uključuje i vlasničke pse i pse lutalice koje građani ("hranitelji") hrane i o kojima brinu.

Kampanja će od 26. maja do 11. juna, a predstavlja dugoročnu podršku za rješenje problema pasa lutalica.

Pozivaju se svi vlasnici nesteriliziranih pasa, kao i svi hranitelji, da iskoriste ovu kampanju te zakažu ponuđene besplatne procedure u jednoj od devet klinika koje učestvuju u kampanji.

Međunarodni veterinarski stručnjak nadgledat će rad klinika tokom trajanja cijele kampanje kako bi se dodatno osigurala najviša kvaliteta usluga.

DTBH također poziva odgovorne vlasti u BiH da odmah počnu sa provođenjem svih aspekata Zakona o zaštiti i dobrobiti životinja.