Tuzlanski kanton
0

Počela nastava u 88 osnovnih škola

FENA
Nastava u 88 osnovnih škola na području Tuzlanskog kantona (TK) počela je za 54.000 učenika. Školska su zvona jutros u 8.00 sati označila početak nove školske 2008/2009. u školama širom Tuzlanskog kantona za 450 učenika manje u odnosu na prethodnu godinu.

Kupovine udžbenika od ove godine oslobođeni su roditelji učenika od prvog do četvrtog razreda. Isporuka besplatnih udžbenika je počela i biće okončana krajem ove sedmice, navode iz Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Tuzlanskog kantona.

‘’Školska godina od koje ste se oprostili bila je uspješna, u njoj ste ostvarili svoje želje, dokazali se u školskoj klupi, na školskom takmičenju iz različitih nastavnih predmeta, ali i u umjetničkim kreacijama u oblasti pisane riječi, glume, pjesme i plesa i svugdje ste, u svemu čega ste se prihvatili umom, srcem i dušom, ostavili prepoznatljiv trag po kojem ćemo vas pamtiti i po čemu ćemo vas se s radošću i ponosom sjećati. Ostvarili ste nade i očekivanja polagane u vas: nastavnici i profesori u ulozi davalaca znanja i vaspitača mladih ljudi, nosilaca novog vremena, a vi, mladi ljudi, u ulozi marljivih i savjesnih učenika, sutrašnjih davalaca znanja i vaspitača novih generacija mladih. Sigurni i uvjereni da ćete i u novoj školskoj, 2008/2009. godini opravdati očekivanja, želimo vam sretan početak i uspješnu novu školsku godinu!’’, napisala je učenicima, čestitajući početak nove školske godine, Mirzeta Hadžić Suljkić, ministrica za obrazovanje Tuzlanskog kantona.